Haukilahden ranta (50mm, f1.4)

Kävelimme Haukilahden rantaa auringon laskiessa vähitellen. Kuvasin vain yhdellä linssillä ja asetuksella: EF 50mm f1.4 täysikroppaisessa 5D MII:ssa. Tässä muutama:

Related Images:

2 thoughts on “Haukilahden ranta (50mm, f1.4)

  1. Mukava ja kiintoisa kuvasarja! Ymmärsinkö nyt oikein että olet Erkki kuvannut kaikki f/1.4 asetuksella? Lähikuvat noin isolla aukolla tietty hienoja mutta että syväterävyys riittää siis tuolla aukolla maisemakuviinkin ? -Mulla on 50mm f/1.8 ja oon kuvannut sillä lähiksiä, makroa loittojen kaa ja maisemiakin. Täydellä aukolla en ole maisemia vielä tullut kokeilleeksi. Mutta vissiin toi f/1.4 on vieläkin parempi…(ja hintakin kovempi). Ylläoleva kuvasarja on erinomaista mainosta kyseiselle lasille!!

  2. Terve. Kyllä kaikki on 1.4 aukolla. Perinteisesti tietysti maisemakuvauksen pitäisi ottaa jalustalla ja pienellä aukolla, jotta kuva olisi syväterävä. Tässä varsinaisen maiseman epäterävyys/pehmeys tuo oman fiiliksen kuviin. Kuinka epäterävä maisema on riippuu siitä, kuinka lähelle on tarkennettu. Ruusunmarja on niin lähellä, että maisemasta oikealla ei juuri saa selvää. Nainen aallonmurtajan nokassa on niin kaukana että maisemakin on lähes tarkka.

Comments are closed.