Käristetty paisti

Mökille otin mukaan runsaan kilon painoisen ulkopaistin, jonka laitoin tänään. Ensimmäinen haaste oli saada kaasu-uuni syttymään. Pojat ratkaisivat ongelman: sytytysnappia pitää painaa riittävän kauan kun tulitikkua pitää edessä olevan kaasuputken edessä. Muitakin ongelmia tuli eteen.

Ensimmäiseksi laitoin kymmenkunta valkosipulinkynttä paistin sisään ja sitten paistoin sen ulkopinnan kuumalla pannulla. Paistin ulkopintaan laitoin vielä runsaasti mustapippuria.

Uuni ei tuntunut kovin kuumalta, vaikka säätimen mukaan lämpötila olisi ollut 300. En uskaltanut laskea lämpöä, kun kättä saattoi pitää uunissa ilman ongelmaa. Paistimittaria ei myöskään ollut, joten paistoaika oli täysin arvauksen varassa. Kaiken lisäksi menimme välillä saunaan, joten paisti oli uunissa lähes kaksi tuntia, mikä oli liikaa. Söimme läpikypsää paistia.

Paistin kanssa ei juuri ollut lisukkeita, kun ei mökissä mitään ollut. Keitettiin makaronia ja lisättiin hiukan kylmää pastakastiketta. Kolmeen pekkaan paisti tuli syötyä hyvällä ruokahalulla.

Kuvat on tällä kertaa otettu suoralla salamalla valon hajautin edessä. Alkuvuonna pitäisi kehittää tätä salamakuvausta – vielä ei ole aika oikein riittänyt.

7 thoughts on “Käristetty paisti

  1. Hyvältähän tuo näyttää. Yksi mun parhaita makuelämyksiä on parin vuoden takaa kun vietimme mökillä uuttavuotta. Olimme tehneet lihapadan valmiiksi kotona ja lämmitimme sen puuhellalla mökillä. Oli niin hyvää että piti nuolla lautanenkin.Mulla on myös tuo salamankäyttö hakusessa ja täytyy opetella. Mulla oli ennestään yksi salama, joulun alla sain synttärilahjaksi lähettimen jonka avulla voin sijoittaa salamalaitteen mihin vain, ja pukki toi toisen salaman minkä voin myös joko liittää lähettimen piiriin tai käyttää orjana. Siinähän sitä piisaa sadepäivätekemistä kun niiden kanssa höösää ;-)Oikein hyvää uutta vuotta sinulle!

  2. hyväähän se oli ja kaikki meni. mutta mieluummin jättäisin paistin hiukan punertavaksi. tuo on minullakin ollut harkinnassa. mutta hankkiako toinen canonin salama orjaksi vai tuo lähetin. lähettimellähän valotusautomatiikka ei toimi eli joudutaan käsisäätöiseksi?

  3. Nyt tuli niin vaikea kysymys että näin kauan piti harkita. Olen vielä tutustumisvaiheessa.Muutama päivä sitten leikin, laitoin lähettimen kameraan ja kaksi salamaa orjaksi. Kamera mulla oli Tv-säädöllä, salamat automaatilla. Mitä tarkoitat “joudutaan käsisäätöiseksi”? Varmaan tyhmä kysymys mutta mulle nämä salamasäädöt ovat vielä aika hepreaa…

  4. moi, tarkoitan sitä, että lähes kaikki lähettimet lähettävät salamaan vain käskyn välähtää. eli se salaman ja kameran välinen automatiikka mikä toimii kun salama on kamerassa kiinni ei enää toimi. salaman tehoa pitää säätää sen omista säädöistä manuaalisesti. hankin itsekin “SM Development FW-1B trigger setin” mutta kävi ilmi etteivät 20 vuotta vanhat salamani toimikaan eli niissä ei ole sopivaa liitintä ja niiden tehoa ei voi säätää. eli nyt tässä pohdin parin salaman hankintaa. täysautomaattisia Canonin salamia ei tähän kannata hankkia vaan pitää miettiä jotain halvempaa.

  5. Okei, selvensi asiaa. Totta taidat puhua, niin säädinkin käsin. Mulla on siis se lähetin ja salamina Canonin Speedlite 580EX II ja 430EX. Tuo 580EX II on kyllä hyvä ja kulkee mukana repussa kun taasen tuo lähetin sekä toinen salama ovat lähinnä tällaista leikkimistä varten 😉 Kivahan niiden parissa on räpeltää.

  6. toisaalta nuo kaksi Canonin omaa salamaahan pelaa yhteen niin, että 430EX:ää voi käyttää orjana jota 580EX ohjaa. silloin ETTL automatiikkakin toimii. Siirtojohdolla OC-E3 salaman saa pois kameran päältä. tietysti orjalla täytyy olla “näköyhteys” pääsalamaan. toisaalta lähettimellä voi salaman laukaista kauempaa.

Comments are closed.