Kuvia Malesiasta

Kaukoidän matkani alkoi Malesiasta 15.4. Kuala Lumpurissa kuvaaminen rajoittui pariin kuvaan Westin hotellin ikkunasta, muistaakseni 27. kerros.

17.4. lähdettiin ajamaan itään kohti Kuala Terangganua ja Lake Kenyriä. Matkalla pysähdyttiin syömään Tanjonj Jara Resortissa, missä sai näkymän Malesian itärannikon beacheihin. Uimaan ei ehditty vaikka rannalla olisi ollut tilaa.

Yksi tavoite Lake Kenyirillä oli päästä näkemään viidakko sisältäpäin. Siellä järjestettiinkin 2 tunnin Jungle Trekking retkiä, joilla mennään saareen ja todellakin umpipöpelikköön. Mukana oli ranskalaisperhe 8-10 v lapsien kanssa, Selina ja minä. Iilimadot aiheuttivat melkoista levottomuutta lapsissa ja ampiaispistokset tekivät aiheuttivat jo sellaisen kiljunnan, että olimme alta puolen tunnin takaisin veneessä. Minullakin – vaikka oli sukat pitkien housujen päällä – löytyi toistakymmentä iilimatoa kengistä ja sukista, joista kaksi päässyt veren makuun sukan läpi. Mutta eivät ne niin kauheita ole kuin miltä kuullostaa.

Auringonnousu Lake Kenyrillä, joka on itse asiassa valtava tekojärvi, jonka saaret ovat entisiä vuorenhuippuja. Resort, jossa olimme on järven pohjoisrannalla, eteläpuolella on Malesian suurin kansallispuisto.

Vaikka pato on rakennettu jo melkein 30 vuotta sitten, vanhoja puita törröttää edelleen ja järvessä tehdään vedenalaisia hakkuita arvokkaiden kovapuulajien talteensaamiseksi.

Laitetaan nyt kuva minustakin.

Tällainen otus (viimeinen kuva) uiskenteli seuraavana aamuna talon editse. Vielä en ole saanut sille nimeä. Pituutta oli noin metri.

2 thoughts on “Kuvia Malesiasta

Comments are closed.