Lihapata

Tämänkertainen ateria perustuu poikkeuksellisesti reseptiin. Yhteishyvä lehdessä oli itämaisen possupadan resepti, jonka sovelsimme naudanlihalle. Samalla mausteet hiukan vaihtuivat. Ateria oli uuden Kermansavi Hotpot-padan sisäänajo.

Ensimmäisenä hiukan paistettiin padassa mausteet (Labbyn Juustokaneli ja Belgiasta ostamani luomugrillimauste). Sitten ruskistin sipulit, mikä oli kyllä virhe – olisi pitänyt ruskistaa naudan suikaleliha (luomua) ensin.

Tämän jälkeen lisäsin suikaloidun perunan, tamaria ja nestettä ja annoin kiehua liedellä 20 minuuttia. Sitten kik-pavut (Biona) ja 5 min lisää padassa. Lopulta turkkilainen jugurtti sekaan ja ruoka on valmis.

Tälläkin kertaa ateria oli 100% luomua. Ehkä siinä suhteessa yllättävin tuote on tuo turkkilainen jugurtti. Etniset ruokatuotteet eivät useinkaan ole luomua, mutta tällä kertaa saamme kiittää ystäviämme lännessa; tuote on valmistettu Ruotsissa, jossa luomutarjonta on huomattavasti meikäläistä laajempaa. On siellä paljon muutakin mitä voisi tuoda Suomeen, mutta useimmiten tuotesarjan suomalainen maahantuoja ei luomutuotteita ota ohjelmaansa.

Hotpot pata osoittautui heti erittäin käyttökelpoiseksi astiaksi. Siinä voi helposti ensin paistaa ne ainekset, jotka paistamista kaipaavat, sitten lisätä loput ainekset ja nesteet päälle ja antaa hautua liedellä. Helppoa ja kätevää!

3 thoughts on “Lihapata

  1. Mmmm hyvän näköistä.Minä käyn säännöllisesti Yhteishyvä ruokamaailmassa katsomassa reseptejä (eivät sitä lehteä suostu lähettämään ulkomaille mutta tulee mun Suomen osoitteeseen ja sieltä aina kun käyn niin otan ne ruokalehdet talteen).Taisi olla tänään lehdessä juttu siitä että luomutuotteet ovat tällä hetkellä suositumpia kuin koskaan. Tunnustan etten säännölliseti käytä mutta käytän aika usein ja varsinkin vihannekset on mun mielestä parempia. Biopunaviinikin on hyvää 😉

  2. ja siellähän luomun saatavuus taitaa olla parempi kuin täällä (ainakin viinien). Delhaize on ollut jo vuosia varsin aktiivinen luomun suhteen. Kävin joulukuussa Biosphere nimisessä luomukaupassa Brysselin laitamilla (http://www.biosphere.be/), joka oli aika erikoinen konsepti: kylmään peltihalliin oli laitettu luomuvalintatalo. valikoima oli kyllä aika hyvä, joten tutustumisen arvoinen paikka jos sattuu olemaan sopivan etäisyyden päässä.

  3. Yleensä käyn Brysselissä vain työmatkalla joten aikaa ei hirveästi ole, mutta toisinaan tulee käytyä ihan muuten vaan, silloin voisi piipahtaa.Delhaizessa on hyvät valikoimat ja sieltä löytyy paljon sellaisia tuotteita mitä ei ole muilla ketjuilla. Juuri avattiin uusi Delhaize mikä on meitä aika lähellä joten voin tästälähin käydä useamminkin.

Comments are closed.